
مقایسه دستگاه GPS داخل خودرو با اپلیکیشن مسیریابی گوشی هوشمند
آیا نیاز به یک صفحه نمایش اختصاصی GPS روی داشبورد ماشینتان دارید، یا یک اپلیکیشن مسیریابی گوشی هوشمند که بتواند شما را از نقطه A به Bببرد برایتان کافیست؟ این مطلب به شما کمک میکند تا تصمیم بگیرید که کدام نوع از آنها برای شما مناسبتر است و هنگام خرید یک ابزار مسیریابی کدامیک را باید با توجه به نیازهای شخصیتان انتخاب کنید. با داشتن یک ابزار مسیریابی با کیفیت، باید بتوانید بدون درگیری و به راحتی به مقصد خود برسید.
دستگاههای GPS داخل خودرو چگونه کار میکنند؟
دستگاههای GPS داخل خودرو شامل این موارد میشوند:
- گیرنده سیستم موقعیتیابی جهانی (یا GPS) که سیگنالهای ماهوارهای را برای تعیین موقعیت دقیق شما دریافت میکند.
- صفحه نمایشی که نقشهها و دستورالعمل مسیر را نشان میدهد.
- بلندگو برای دستورالعملهای کلامی
- پردازشگر کامپیوتری برای محاسبه مسیرها، فواصل و زمان
- پایگاه داده نقشه، از جمله نقاط مهمتر مانند مدارس، ایستگاههای پلیس، پارکینگ خودرو، پمپ بنزینها و بیمارستانها (اکثر سیستمهای مسیریابی از یک پایگاه داده مشابه استفاده میکنند، درنتیجه تنها تفاوت بین مدلها در چگونگی استفاده و نمایش آنست)
اپلیکیشنهای مسیریابی گوشیهای هوشمند چگونه کار میکنند؟
هنگامی که صحبت از عملکرد اصلی مسیریابی به میان میآید، میتوان گفت اپلیکیشنهای مسیریابی گوشی هوشمند هم اغلب همانند دستگاههای GPS داخل خودرو عمل میکنند. آنها عموما از قابلیتهای هشدار دوربین کنترل سرعت، برنامه ریزی سفر و هدایت پیشرفته پشتیبانی میکنند.
اپلیکیشنهای پولی از کمتر از ۱۰ دلار تا ۹۰ دلار وجود دارد. البته چند اپلیکیشن مجانی هم در دسترس است، از جمله اپلیکیشن پیش فرض نقشه اختصاصی گوشی آندروید و iOS شما. کاربران آندروید به برنامه رایگان Google Maps دسترسی دارند که موقعیت فعلی شما را نشان میدهد و جهتیابی صوتی دارد. اپل هم نسخه شخصی خود را برای دستگاههای iOS منتشر کرده و به سادگی آن را Maps نامیده است.
نقشهها به دو روش ارائه میشوند:
- به تدریج بخشی از نقشه با ورود شما به مناطق جدید دانلود میشود. این امر نیاز به اتصال فعال به شبکه اینترنت همراه ۳ G/ 4G دارد.
- نقشه کل کشور / استان را یکجا از طریق WiFi دانلود میکند.
اکثر برنامههایی که از اتصال ۳ G/ 4G استفاده میکنند، به تدریج بخشهایی از نقشه که مورد نیاز شما باشد را دانلود میکنند تا در فضای ذخیره سازی گوشی هوشمند شما صرفه جویی شود. این کار مفید به نظر میرسد، اما نه زمانی که شبکههای تلفن همراه در برخی مناطق ناگهان قطع و وصل میشوند. این یعنی گوشی شما نمیتواند صرفا به مسیریابی از طریق شبکه اینترنت همراه در لحظه متکی باشد.
- اکثر گوشیهای هوشمند از سیستم پشتیبانی شناخته شدهای به نام A-GPS استفاده میکنند، “A” برگرفته از ابتدای لغت “assisted” به معنای دستیار است.
- اگر سیگنال GPS از بین برود، مسیریابی ناحیه از طریق ۳ G/ 4G را فعال میکند.
- در حالت عادی، دستگاههای GPS داخل خودرو و گوشی هوشمند هر دو از یک سیگنال GPS مشابه استفاده میکنند.
در نظر داشته باشید که اگر هنگام رانندگی از برنامه استفاده میکنید نقشه یکسره در حال دانلود شدن است، در نتیجه این برنامهها ممکن است محدوده دانلود ماهانه شما را به سرعت مصرف کنند. بعلاوه، دانلود کل نقشه کشور یا استان از طریق Wi-Fi هم فضای بسیار زیادی را روی گوشی شما اشغال خواهد کرد. در حالی که تقریبا تمام اپلیکیشنهای مسیریابی گوشی هوشمند از ۳ G/ 4G پشتیبانی میکنند، به مراتب کمتر برنامهای به شما امکان دانلود نقشه برای استفاده در حالت آفلاین را میدهد.
نحوه دانلود و ذخیره اطلاعات
اکثر مردم در محل کار یا خانه از طریق تلفن هوشمندشان به Wi-Fi متصلند و به طور پیش فرض برنامه GPS آنها به صورت خودکار به روز رسانی میشود. این ویژگی در مقایسه با دستگاههای سنتی GPS بسیار راحتتر و مفیدتر است، دستگاههای سنتی مستلزم:
- خارج کردن GPS از ماشین
- جدا کردن کارت حافظه آن و اتصال به رایانه
- دانلود به روز رسانی از وب سایت شرکت و
- انتقال آنها به دستگاه GPS است
این یک رویه کوتاه و معمول است، البته برخی از دستگاهها امکان اتصال به Wi-Fi را هم دارند که تا حدودی سرعت را افزایش میدهد. اما مسئولیت اصلی هنوز هم بعهده خود شماست یعنی خودتان باید به روز رسانی و دانلود آنها را بررسی کنید.
چگونه از سیستمها و اپلیکیشنهای GPS استفاده کنید
یاد گرفتن نحوه کار با دستگاههای GPS و برنامههای مسیریابی گوشی هوشمند چندان طول نمیکشد. با استفاده از سیگنالهای ماهوارهای، سیستم موقعیت مکانی شما را دنبال کرده و شما را با استفاده از دستیار صوتی، بر طبق دستورالعملهای تصویری موجود بر روی صفحه نمایش درطول مسیر هدایت میکند. آنچه شما باید انجام دهید:
- محلی که میخواهید بروید را پیدا کنید تا دستگاه مسیر را مشخص کند، فاصله سفر و زمان رسیدن شما را محاسبه کرده و مسیر را روی نقشه نمایش دهد.
- معمولا میتوانید بین سریعترین یا کوتاهترین مسیر یکی را انتخاب کنید که لزوما یکسان نیستند، و یا جاده یا بزرگراه خاصی را انتخاب کنید.
- با استفاده از سیگنالهای ماهوارهای، سیستم میتواند موقعیت مکانی شما را دنبال کند و با استفاده از دستورالعملهای تصویری روی صفحه نمایش و دستورالعملهای کلامی، شما را در مسیر هدایت کند.
بعضی از دستگاهها از شما میخواهند که ابتدا در حومه شهر قرار بگیرید تا نقشه کلی را در نظر داشته باشند، در اینصورت اگر کارکرد آن را ندانید ممکن است کمی گیج شوید؛ با این حال دستگاه GPS یا اپلیکیشن مسیریابی گوشی هوشمند باید به اندازه کافی هوشمند باشد که بتواند آدرسها را با در نظر گرفتن مسیرهای حومه شهر پیشنهاد دهد.
نمایش نقشه ترافیک
بسیاری از دستگاهها و برنامههای مسیریابی، نقشه آنلاین ترافیکی را بدین صورت نشان میدهند:
- تغییر مسیر خودکار برای جلوگیری از ترافیک.
- پیشنهاد چند مسیر مختلف به شما تا در صورت نیاز هر کدام که میخواهید را انتخاب کنید.
- صرفا تراکم ترافیک را نشان دهد و خود شما یک مسیر را بر طبق اولویت بندی خودتان انتخاب کنید.
این ویژگی در تمام برندها و مدلها ارائه میشود. اما بطور کلی اپلیکیشن مسیریابی گوشی هوشمند یک مزیت نسبت به دستگاههای GPS داخل خودرو دارد:
- دستگاه GPS میتواند ترافیک و اطلاعات جدید ساخت و سازهای طولانی مدت راهها را نشان دهد (مانند بزرگراهها و تونلهای جدید و غیره)
- اپلیکیشنها هم چنین قابلیتی دارند، اما علاوه بر آن اطلاعات کوتاه مدت مسیرها مانند تعمیر موقت، حضور پلیس، جادههای بسته و حتی ریزش سنگ را هم نشان میدهند.
به نظر میرسد اپلیکیشنها به سرعت تغییرات موقت در شرایط ترافیکی موجود در راهبندانها را نشان میدهند. به طور خاص در این خصوص برخی اپلیکیشنها مانند دال بسیار مفید هستند، چون رانندگان میتوانند از طریق برنامه اطلاعات راه را به روز رسانی کنند تا دیگر کاربران موجود در این منطقه از هر تغییری مطلع شوند.
قوانین GPS برای اپلیکیشن مسیریابی گوشی هوشمند
از آنجایی که قابلیتهای گوشیهای هوشمند فراتر از مسیریابی است، در مقایسه با دستگاههای GPS قوانین مختلفی دارند. این قوانین بین کشورها و مناطق مختلف متفاوتند. توجه داشته باشید این اطلاعات فقط به کاربران دارای مجوز کامل برنامه و با وسایل نقلیه استاندارد ارائه میشود (یعنی شامل موتور سیکلت، کامیون، وسایل نقلیه سنگین و غیره نمیشود).
به عنوان مثال طبق قانون ACT در استرالیا، تلفن شما باید به درستی روی یک براکت جلوی شما نصب شود. رانندگان از نظر قانونی میتوانند گوشی را در صورتی که بدرستی و بطور مطمئن جلوی رویشان نصب شده باشد لمس کنند، زمانی که از آن صرفا به عنوان دستیار رانندگی استفاده کنند (که شامل GPS هم میشود).
اکثر کشورها و مناطق در صورتی اجازه کار با اپلیکیشنهای مسیریابی گوشیهای هوشمند را میدهند که در طول زمان رانندگی با دستورات صوتی اجرا شود. یعنی هنگام رانندگی وسیله نقلیه در هیچکدام از جادههای این مناطق، نمیتوانید گوشی را در دست بگیرید و با آن کار کنید. چند مدل کیت برای داخل ماشین وجود دارد از نگهدارندههای ساده برای ثابت نگه داشتن گوشی گرفته، تا ابزارهایی مجهز به تراشه GPS برای تقویت عملکرد GPS داخلی گوشی.
این موارد صرفا اطلاعات عمومی در این زمینه بودند، پس لازمست شما قوانین کشور یا منطقه خودتان را بررسی کنید تا از موارد خاص مربوط به داشتن یک وسیله نقلیه خاص یا وجود محدودیت / معافیت خاص در گواهینامهتان مطلع شوید.
از یک دستگاه GPS داخل خودرو چه انتظاری باید داشت
- ورود اطلاعات: بررسی کنید تا متوجه شوید ورود آدرس و تنظیمات مسیریابی چقدر آسان است.
- صفحه نمایش: باید بزرگ باشد، نور زیادی نداشته باشد و همه اطلاعاتی که میخواهید ببینید را نشان دهد، مانند نمایش نقشه دو بعدی یا سه بعدی، فاصله تا دوربرگردان بعدی، نام خیابان فعلی، زمان رسیدن و فاصله تا مقصد.
- نصب و قابلیت حمل: بررسی کنید که الصاق سیستم یا جدا کردن آن، حمل کردن و یا حتی جدا کردن آن چگونه است.
- باتری: به شما امکان استفاده از GPS را جدای از منبع تغذیه اصلی برای یک مدت زمان کوتاه (به طور معمول حداکثر دو ساعت) فراهم میکند.
- هدایت پیشرفته: به شما میگوید که چه زمانی به سمت خروجی حرکت کنید و به طور واضح حرکت بین خطوط را نمایش میدهد.
- گزینههای مسیریابی: میتوان مسیرهای عوارض دار، جادههای باز نشده یا بزرگراههای موجود در طول مسیر محاسبه شده را حذف کرد.
- مکانهای اختصاصی: این یک راه آسان برای پیدا کردن مکانهای مشخصی مانند بیمارستانها، ایستگاههای پلیس، مراکز خرید، جاذبههای توریستی و غیره است. برخی از برنامهها همچنین به شما اجازه میدهند با انتخاب شماره تلفن روی صفحه، به این مکانها زنگ بزنید.
- مسیریابی نقاط نشانه دار: این مورد مثل مکانهای اختصاصی است، اما میتواند شما را به نقاط محلی مشخص شده خودتان برساند.
- انتخاب نوع نمایش نقشه: میتواند شمال به جنوب، ماهوارهای، دو بعدی و سه بعدی باشد، و همچنین قبل از حرکت مسیر را بصورت پیش نمایش نشان دهد.
- اطلاعات رانندگی: نمایش سرعت، فاصله تا مقصد و تخمین زمان رسیدن.
- برنامه ریزی رانندگی: به شما اجازه میدهد چندین نقطه توقف را در طول مسیر انتخاب کنید.
- نقشههای بین المللی: اگر قصد سفر زمینی به خارج از کشور را داشته باشید به کارتان میآید.
- به روز رسانی دائمی نقشه: به روز رسانی دائمی رایگان نقشه، برای پوشش نمایش جادهها، مسیرها و نقاط دسترسی خاص جدید، و همچنین درصورت بسته شدن موقت یا دائمی یک جاده به کارتان میآید.
- هشدارها: هنگام نزدیک شدن به دوربینهای کنترل سرعت ثابت و نزدیک مدارس به شما هشدار میدهد تا از سرعت خود بکاهید.
- هشدار سرعت: هنگامی که سرعت شما از حد مجاز برای جادهای که در آن هستید تجاوز کند به شما هشدار میدهد. با این حال، اطلاعات محدوده سرعت ممکن است گاهی اوقات نادرست باشد، پس بهتر است فقط به اطلاعات GPS تکیه نکنید، و حتما علائم محدودیت سرعت را بررسی کنید.
- انتقال متن به گفتار (TTS): نام خیابان را اعلام میکند تا شما بدون نیاز به نگاه کردن به صفحه نمایش، بدانید داخل چه خیابانی پیچیدهاید. برخی از برنامهها امکان انتخاب از بین چند صدا را دارند (اگر چه هیچ تضمینی برای تلفظ صحیح آنها وجود ندارد).
- تشخیص صدا: امکان کنترل دستگاه یا اپلیکیشن GPS را بدون لمس آن فراهم میکند. این قابلیت در مناطقی که لمس فیزیکی دستگاه هنگام رانندگی غیرقانونی است بسیار مفید خواهد بود.
- گزینه پیاده روی: این سیستم میتواند مسیر را برای عابر پیاده هم نشان دهد، مثلا دیگر نیازی به در نظر گرفتن خیابانهای یک طرفه نیست و میتواند از پیاده رو به سمت پارک مسیر دهد.
- مشخصات سفر: رفت و آمدها و اطلاعات سفر شما را ذخیره میکند و اگر بخواهید میتوانید آن را روی برنامههای آنلاینی چون Google Earth به اشتراک بگذارید. اگرچه این قابلیت در دستگاههای GPS خودرو متداول بوده است، اما جدیدا بر اپلیکیشن مسیریابی گوشی هوشمند هم ارائه شده است.
- زبانها: میتوانید از بین چندین زبان گفتاری مختلف برای نمایش دستورالعملها روی صفحه نمایش یا برای دستورالعملهای صوتی انتخاب کنید (مانند فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، ایتالیایی، سوئدی، دانمارکی و هلندی).
سیستم مجزا یا یکپارچه؟
دستگاههای مجزای قابل حمل، قابی متصل به یک کلاهک چسبنده دارند که میتوان آن را به شیشه جلو وصل کرد. مدلهایی که به فندک ماشین وصل میشوند، مجهز به یک باتری هستند که امکان استفاده از دستگاه را تا چند ساعت بیشتر فراهم میکنند. آنها را هر لحظه لازم داشتید نصب میکنید و به راحتی از خودرویی به خودرو دیگر میتوانید ببرید. گوشیهای هوشمند هم به همین روش نصب میشوند.
سیستمهای یکپارچه معمولا به مرکز الکتریکی خودرو متصل میشوند و درواقع برخی محدودیتهای دستگاههای قابل حمل را ندارند. به عنوان مثال، آنها میتوانند از اطلاعات سرعت برای محاسبه موقعیت شما استفاده کنند، حتی زمانی که سیگنال ماهوارهای وجود نداشته باشد (مثل داخل تونل).
انتخاب نهایی با شماست!
حالا شما واقعا به یک دستگاههای GPS داخل خودرو نیاز دارید یا یک اپلیکیشن مسیریابی گوشی هوشمند هم کارتان را راه میاندازد؟ در حقیقت با استفاده از هر دو روش میتوانید از A به B برسید چون:
- اپلیکیشنها و دستگاههای GPS هر دو به یک سیستم ماهوارهای متصل میشوند.
- نکته قابل توجه کیفیت نرم افزار و سهولت استفاده از آنست.
- شاید بگویید دستگاه GPS سیگنال قویتری دارد، چون برخلاف دستگاه چندکارهای چون تلفن هوشمند، تنها برای یک عملکرد و روی دستگاه بزرگتری ساخته شده، اما این استدلال صرفا یک فرضیه است.
اگر به منطقهای با آنتندهی مناسب تلفن همراه میروید و گواهینامه کامل رانندگی دارید، بهترین گزینه برای شما اپلیکیشن مسیریابی گوشی هوشمند است مانند Apple Maps برای آیفون و Google Maps برای آندروید و یا دال. چون با وجود سیگنال آنتن مناسب مشکلی با دانلود اطلاعات نخواهید داشت، البته باید به حجم مصرف ترافیک اینترنتتان هم توجه کنید.
اگر رفت و آمد شما به مناطق مرزی زیاد است یا اگر گوشی هوشمند ندارید (افراد زیادی گوشی هوشمند ندارند یا نمیخواهند داشته باشند)، دستگاههای GPS داخل خودرو گزینه بسیار خوبی خواهند بود چون هم مقرون به صرفهاند و هم ویژگیهای لازم را دارند.
امیدواریم با استفاده از اطلاعات ارائه شده در این مقاله بتوانید بهترین تصمیم را در با خرید یک دستگاهGPS داخل خودرو و یا نصب یک اپلیکیشن مسیریابی گوشی هوشمند بگیرید.
0 دیدگاه
در بحث پیرامون این پست شرکت کنیدارسال دیدگاه