
۶ ترفند برای استفاده بهینه از برنامههای مسیریابی
احتمالا اکثر شما از برنامههای مسیریابی برای انتخاب و برای اطلاع از وضعیت ترافیکی استفاده کردهاید، بدون اینکه حتی به نحوه کارکرد آنها فکر کنید. اما آیا میدانستید استفاده بهینه از برنامههای مسیریابی محبوب واقعا به نوعی الگوهای ترافیکی را تغییر دادهاند؟
البته در این رابطه مشکلاتی هم وجود دارد. مثلا این برنامهها در تلاششان برای به حداقل رساندن زمان رفت و آمد شما، از هر مسیر موجود استفاده میکنند، اما لزوما تمایز بین خیابانهایی که برای حجم بالای ترافیک ساخته شدند و جادههای معمولی را تشخیص نمیدهند. که نتیجه آن در بسیاری از نقاط، تجمع غیر منتظره تعداد زیادی ماشین در یک مسیر فرعی و ایجاد ناراحتی برای ساکنین محله خواهد بود.
سال گذشته در فرمونت کالیفرنیا مدیران شهری سعی داشتند استفاده از این برنامههای مسیریابی را محدود کنند. آنها برای جلوگیری از ایجاد ترافیک در مسیرهای میانبر پیشنهادی این برنامهها، دور زدن در چند چهار راه خاص را در زمانهای مشخصی ممنوع کردند. همانطور که انتظار میرود، برنامهها هم مسیرهای جایگزینی را پیشنهاد دادند، که اغلب خیابانهای باریکتر بودند. مشکلات مشابهی نیز در دیگر شهرها و ایالات سراسر ایالات متحده رخ داد. توسعه دهندگان این اپلیکیشنها اغلب تلاش کردند با شهرداریها همکاری کنند تا احتمال پیشنهاد دادن آن مسیرهای خاص از سوی برنامه کمتر شود، یا مثلا به آنها پیشنهاد تعبیه سرعت گیر و کاهش محدوده سرعت را دادند. اما هنوز مشکلات خاص دیگری وجود داشت.
ولی برای یک راننده، برنامههای مسیریابی تفاوت عمدهای ایجاد کردهاند. استفاده بهینه از برنامههای مسیریابی ، میتواند زمان رفت و آمد شما را کمتر، رانندگی را راحتتر و در کل حجم ترافیک را کمتر کند.
هری کمپبل از وبلاگ و پادکست Rideshare Guy معتقد است: “دنبال کردن کورکورانه برنامههای مسیریابی یک مشکل بزرگ برای بسیاری از رانندگان است. کمپبل با هزاران راننده تاکسیهای اینترنتی در ماه کار میکند، مثل رانندگان اوبر و لیفت. او و همکارانش راههایی برای کمک به این رانندگان برای استفاده بهتر و بهینه از برنامههای مسیریابی محبوب طراحی کردند.
راهکارهای آنها میتواند برای شما هم مفید باشد. اولین نکتهای که کمپبل بر آن تاکید دارد اینست که این رانندگان باید گوشی را همسطح چشمشان نصب کنند، چون باعث میشود رانندگی ایمنتری داشته باشند و راحتتر از برنامه استفاده کنند. علاوه بر این نکته، در ادامه به پنج راهکار دیگر میپردازیم که برای هر راننده استفاده از برنامههای مسیریابی را هوشمندانهتر خواهد کرد.
-
اپلیکیشن موردعلاقهتان را پیدا کنید و کاربری آن را تمرین کنید
کمپبل سه برنامه محبوب مسیریابی Waze، Google Maps و Apple Maps را مطرح کرده و با توجه به تعداد رانندگانی که با آن کار میکنند، رتبه Waze و Google Maps را یکسان میداند.
کمپبل گفت: “بستگی به اولویت بندی شخصی دارد.” “هیچ کدام از این اپلیکیشنها موثقتر و قابل اعتمادتر نیستند یا پیشبینی مسیر بهتری نسبت به دیگری ندارند.” Waze اطلاعات بیشتری به راننده میدهد، مثل محل دوربین چراغ قرمز و هشدار تصادف یا تعمیر جاده، اما برخی از رانندگان از این اختلال درطول مسیر خوششان نمیآید و درنتیجه رابط کاربری سادهتر Google Maps را ترجیح میدهند. کمپبل Apple Maps را توصیه نمیکند، چون به نظر میرسد به رانندهها مسیرهای عجیب و غریبی پیشنهاد میدهد و گویا کمی در آدرسدهی گیج میشود.
اما شما هر سه اپلیکیشن را امتحان کنید و ببینید کدامشان بهتر به کارتان میآید. در این میان میتوانید برنامههای مسیریابی ایرانی مانند دال را هم امتحان کنید. این اپلیکیشنها علاوه بر اینکه از زبان فارسی پشتیبانی میکنند و رابط کاربری بسیار ساده و آسانی دارند، مسیریابی را با توجه به محدوده ترافیک و محدوده زوج و فرد نیز انجام میدهند. چندین بار با اپلیکیشن مورد علاقهتان تمرین کنید تا هر زمان لازم شد بتوانید سریعا از آن استفاده کنید. اگر ماشین شما مسیریاب خاص خودش را داشته باشد، آن سیستم را هم وارد این رقابت کنید. ممکن است به این نتیجه برسید مسیریاب خود خودرو بهتر از برنامههای مسیریابی گوشی عمل میکند.
-
قبل از حرکت ۳۰ ثانیه زمان صرف مرور مسیر پیشنهادی کنید
مطمئنا دلتان نمیخواهد در آخرین لحظه و وسط راه متوجه شوید که باید از سه جاده اصلی عبور کنید یا چندین دور برگردان یا چهارراه شلوغ را رد کنید. پس همان اول چند لحظه یک نگاه کلی به مسیر بیاندازید، با این کار شاید تصمیم بگیرید از گزینه دوم پیشنهادی استفاده کنید و در زمان صرفه جویی کنید. در نتیجه نه تنها از مسیر مورد نظر و مطمئنترخودتان میروید، بلکه احساس امنیت بیشتری در طول رانندگی خواهید داشت.
-
ضعف اپلیکیشن خودتان را بدانید
هر چقدر هم که یک برنامه مسیریابی خوب باشد، باز هم نمیتواند جایگزین یک راننده بادقت شود. کمپبل میگوید، عموما برنامههای مسیریابی اشتباه نمیکنند، اما چند نقطه ضعف دارند:
- ساختمانهای بلند ممکن است در ارتباط GPS شما اختلال ایجاد کنند.
- اپلیکیشنها عموما درمورد مکانهای بزرگ مثل مراکز خرید، فرودگاهها یا دانشگاهها دقیق نیستند.
- برنامههای مسیریابی در پیش بینی طول مدت ترافیک راهبندان چهارراهها بخوبی عمل نمیکنند.
قبل از حرکت مقصد نهایی خود را بدانید و نقطه دقیقی که در آن هستید را به درستی مشخص کنید. داشتن یک اطلاعات کلی مکانی (مثلا درحال رفتن به چه مسیری هستید) مهم است، حتی اگر منطقهای که در آن هستید را بخوبی بشناسید.
-
طوری برنامهریزی کنید که از گردش به چپ جلوگیری شود
اجتناب از گردش به چپ یکی از بهترین روشهای استفاده هوشمندانه از برنامههای مسیریابی است. گردش به چپ باعث ۶۱ درصد از تصادفات (در مقایسه با چرخش به راست ۳ درصد) است. یعنی گردش به چپ سه برابر احتمال برخورد مرگبار با عابران پیاده را بیشتر میکند و دلیل بخش عمدهای از تصادفات شهری و سایر مشکلات مربوط به ترافیک است.
برنامههای مسیریابی براساس الگوریتمی طراحی شدهاند که کوتاهترین و سریعترین مسیر ممکن را پیدا کنند، در نتیجه ممکن است توجه زیادی به گردش به چپ نداشته باشند. کمپبل معتقد است این مورد در Waze بیشتر از Google Maps مشاهده میشود. اما اگر حواستان باشد و با برنامه ریزی پیش بروید، میتوانید مقدار گردش به چپ را کاهش دهید. مثلا ممکن است اپلیکیشن به شما دو گردش به چپ را در یک خیابان شلوغ به سمت مقصد پیشنهاد دهد، اما اگر شما قبل از رسیدن به شلوغی یک خیابان زودتر به چپ بپیچید، در آن قسمت شلوغ فقط گردش به راست خواهید داشت.
-
هر تغییر مسیری را بخاطر صرفه جویی در وقت قبول نکنید
برنامههای مسیریابی اغلب برای صرفه جویی در زمان بین راه تغییر مسیری را توصیه میکنند. این ایده گاهی اوقات خوب است، و گاهی اوقات نه. اینکه بدانید چه زمانی پذیرش این ایده مناسبتر است باعث میشود کاربر دقیقتری باشید. کمپبل میگوید: یک قاعده مهم اینست: فقط درصورتی تغییر مسیر را بپذیرید که پنج دقیقه یا بیشتر در زمان سفر صرفه جویی شود. معمولا به خصوص در سفرهای طولانی، صرفه جویی یک یا دو دقیقهای ارزش تغییر مسیر را ندارد.
رانندگی با خیال راحت و در مسیر درست انرژی ذهنی زیادی میبرد و امروزه برنامههای مسیریابی میتوانند در لحظه کارتان را راحتتر کنند، ولی فقط در صورتی که بتوانید کاملا هوشمندانه از آنها استفاده کنید.
0 دیدگاه
در بحث پیرامون این پست شرکت کنیدارسال دیدگاه