
مزایا و معایب استفاده از گوشیهای هوشمند به عنوان ابزار مسیریابی
در یک گزارش آماری تحت عنوان استفاده از گوشیهای هوشمند در ایالات متحده در سال ۲۰۱۵، مشخص شد که ۸۸ درصد از صاحبان گوشیهای هوشمند در آمریکا از گوشی خود به عنوان ابزار مسیریابی یا جی پی اس یا نقشه استفاده میکنند. راههای مختلفی وجود دارد که بتوانید از گوشی خود به عنوان یک ابزار مسیریابی استفاده کنید، یا از طریق نقشههای داخلی گوشی میتوانید این کار را انجام دهید و یا از طریق سایر اپلیکیشنهای قابل دانلود. اگر شما یکی از کسانی هستید که قصد دارید از گوشی هوشمند خود به عنوان یک جی پی اس مکان یاب استفاده کنید، مزایا و معایب استفاده از گوشی به عنوان یک ابزار جغرافیایی دیجیتال در ذیل آمده است.
مزایا
دلایل مختلفی برای اینکه گوشی های هوشمند خود را به عنوان یک ابزار مسیریابی انتخاب کنید، وجود دارد. برخی از این دلایل و مزایا عبارتند از:
-
سهولت استفاده
به جای حمل کردن یک دستگاه دیگر (جی پی اس اختصاصی خود)، میتوانید از دستگاهی استفاده کنید که همیشه با خود همراه دارید. امروزه گوشیهای هوشمند با قابلیت نقشه و جی پی اس ساخته میشوند و به راحتی کاربران میتوانند، از گوشیهای هوشمند خود به عنوان یک ابزار مسیریابی استفاده کنند. گوشیهای هوشمند با ویژگیهای مسیریابی بیشتر توسط کسانی استفاده میشود که در هنگام دوچرخه سواری یا پیاده روی نیاز به جهت یابی دارند. در عین حال، دستگاههای GPS بزرگتر و سنگین تر معمولا توسط شکارچیان و مسافران شهرهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. اما واقعیت این است که گوشیهای هوشمند میتوانند هر دو نوع مسیریابی را به طور موثر انجام دهند. از طرف دیگر از آنجایی که گوشیهای هوشمند تبدیل به یک فناوری حیاتی شدهاند که ما هر روز به آن متکی هستیم، خیلی کم پیش میآید که کسی بدون این دستگاه قابل اطمینانش باشد. بنابراین، داشتن قابلیتهای GPS بر روی گوشی هوشمند شما، نیاز به داشتن یک دستگاه اضافی را از بین میبرد. علاوه بر این، قابلیتهای گوشیهای هوشمند، این دستگاه را به یک ابزار بصری تبدیل میکند، قابلیتهایی از جمله مانند صفحه نمایش لمسی که عملیات مسیریابی را ساد تر میکند و یا قابلیت فرمان صوتی که به افراد دارای معلولیت کمک میکند و قابلیت اتصال به اینترنت که به روزرسانی نقشهها در لحظه را میسر میسازد.
-
بهروزرسانیهای خودکار
اپلیکیشن مسیریابی گوشی هوشمند معمولا به صورت خودکار و رایگان به روز میشود. این بدان معنی است که جدیدترین نقشهها و پایگاه دادهها همیشه در گوشیهای هوشمند به روزرسانی میشوند. اما فرآیند به روز رسانی در دستگاه GPS مستقل باید با اتصال به اینترنت به صورت دستی انجام شود. علاوه بر این، مالک گوشی، باید برای به روزرسانی منظم، اشتراک سالیانه یا مادامالعمر داشته باشد. به روزرسانی برای جستجوی نقاط مورد علاقه طی عبور از مسیرهای ناشناخته یا در هنگام تلاش برای یافتن مسیر برگشت در ترافیک شدید، اهمیت زیادی دارد .
معایب
اگر چه گوشیهای هوشمند میتوانند، دستگاه قابل اطمینانی برای تحقق اهداف مسیریابی باشند، اما نقصهای خود را هم دارند، با توجه به اینکه تکنولوژی گوشیهای هوشمند مختص نقشه نیست، معایبی دارد که کاربر باید برای مواجهه با آنها آماده باشد:
-
محدودیت های باتری، حجم صدا و اندازه صفحه نمایش
اگر به اینترنت متصل شدهاید و برنامههای دیگر در پس زمینه اجرا میشوند، باتری گوشی هوشمند شما سریع خالی میشود. اگر مسافتی طولانی در پیش دارید، بهتر است شارژر ماشین داشته باشید یا یک شارژر باتری قابل حمل به همراه داشته باشید که بتوانید آن را با خود به هرجایی که میروید، ببرید.
. صفحه نمایش آن نیز ممکن است برای استفاده از مسیریابی شما در راه، چالش بیشتری ایجاد کند. علاوه بر این، بلندگوهایی با حجم صدای پایین تر باعث سختتر شنیده شدن صدا در جادههای شلوغ میشوند.
-
لغو تمام تماس ها، پیامها و سایر نوتیفیکیشنها
یکی از رایجترین ویژگیها در برخی اپلیکیشنهای مسیریابی این است که تمام نوتیفیکیشنها را غیرفعال میکند و در مواردی دریافت تماس و پیام را قطع میکند. هر نوع وقفه، میتواند اطلاعات نقشهها را مختل کند. علاوه بر این، اگر شما از آن والدینی هستید که در طول مسیرهای طولانی، گوشی خود را به بچههایتان میدهید، در نظر داشته باشید که استفاده از آن به عنوان یک دستگاه اختصاصی GPS در طول سفر، ممکن نیست.
-
خدمات غیرقابل اعتماد
استفاده از اپلیکیشنهای مسیریابی در گوشی هوشمند همیشه به اتصال اینترنت نیاز دارد، مگر اینکه از نقشه آفلاین استفاده کند. هنگامی که اتصال به اینترنت در مناطق روستایی، بین استانی و سایر مکانهای خارج از محدوده آنتندهی، ضعیف میشود، مسیریابی هم افت پیدا میکند. علاوه بر این، برنامه میتواند در وسط مسیر به طور کامل قطع شود. درحالی که، یک دستگاه GPS مستقل، عملکرد سازگار و مقبولتری دارد.
-
پر هزینه بودن
اگرچه برنامههایی هستند که نصبشان رایگان است اما برخی از اپلیکیشنهای مسیریابی حرفهای، نیازمند پرداخت هزینه ماهانه هستند که باعث میشود که از داشتن یک دستگاه مسیریابی شخصی، پرهزینهتر باشد. به علاوه، اگر گوشی پرمیوم نداشته باشید، ارتقاء گوشیتان نسبت به ارتقای یک دستگاه GPS اختصاصی، پرهزینهتر خواهد بود.
با وجود پتانسیل گوشیهای هوشمند به عنوان یک ابزار مسیریابی، بعید نیست که به زودی در آینده، گوشیها به طور کامل جایگزین دستگاه های اختصاصی GPS شوند.
0 دیدگاه
در بحث پیرامون این پست شرکت کنیدارسال دیدگاه