
راهنمای سفر اربعین برای انسان معاصر
سفر اربعین به سبکِ انسانِ معاصر!
تا همین چندوقتِ پیش (در تاریخ «چند وقتِ پیش» چند سدهست!) کسی فکرش رو نمیکرد نقشههای ابتدایی سرزمینهای دور، که جهانگردها و جغرافیدانها تهیه میکردند، تبدیل به نقشههایی بشه که حتی کافیشاپِ کنارِ محل کار شما رو هم نشون میده. همونقدر که کسی فکرش رو نمیکرد سفرهای پرهزینه با کاروانِ شترها، تبدیل بشه به یه سفرِ کمهزینه، هم از نظرِ جیب، هم از لحاظ وقت!
تصمیم گرفتیم چندتا امکانی که بهسببِ زیستن در جهانِ معاصر به سادگی در دسترس شما قرار گرفته و به درد سفرِ پیش روی شما، یعنی سفر اربعین، میخوره، یکجا جمع کنیم و بهتون بگیم. بلکه از سختی سفرتون کم شه و اون لحظهای که با بدنِ خسته و پاهای احیانا آبلهزده، تصمیم به استراحت میگیرید، تازه نخواید به این فکر بیفتید که کجا برید و چیکار کنید، چطور به خونواده بگید کجایید، یا چطور با رفقاتون سرِ محل اسکان توافق کنید!
اینترنت
گرچه سفرِ اربعین بناست شما رو از بعضی هیاهوها دور کنه، اما شاید بد نباشه با چندتا توییت یا یه پست وبلاگ، حال و هواتونو با دوستان و دنبالکنندههاتون در جریان بذارید. اپراتورها هم برای اربعین نرخهایی در نظر گرفتن، که توی اپلیکیشنهاشون مشخصه، برای مثال میتونید از اپلیکشن «ایرانسل من» بستههای اینترنت مربوط به اربعین رو خریداری کنید. اما، همین اپراتور، بستههای ۱۰ و ۱۰۰مگابایتی روزانه اینترنت رو هم به صورت رایگان برای زائران اربعین در نظر گرفته، بسته ۱۰ مگابایتی داخل عراق، و بسته ۱۰۰مگابایتی در شهرهای مرزی، مثل مهران، مرز خسروی، مرز شلمچه، و مرز چذابه، در دسترسه، که برای یه سُکسُک و یه توییت کافی به نظر میرسن.
از اونجا که هزینه اینترنت در عراق بالا به نظر میاد، (مثلا، ایرانسل، بسته ۷ روزه ۱ گیگابایتی داخل عراق رو، ۱۵۰هزارتومن عرضه میکنه.) بهتره اگه استفاده خاصی از اینترنت ندارید، بسته تهیه نکنید. اما اینجا دوتا مشکل به وجود میاد: خبر دادن به خانواده و دوستانتون، از وضعیت فعلی، و استفاده از نقشه گوگل! خب، یه خبر خوش، برای دوتاش هم راه حل کمهزینه وجود داره. راه حل مشکل اول، نصبِ اپلیکیشن «بله»ست. اونجا میتونید به صورت رایگان، وضعیت یا همون استاتوس خودتون رو با خانواده و رفقاتون در میون بذارید. راه حل مشکل دوم، استفاده از پیدیاف نقشهست، که، البته یکم نچسبه! راه حلی که بهتون بچسبه و ازش لذت ببرید اما، استفاده از نقشههای اپلیکیشن «دال»ه، که از قبل دانلودش کردید و میتونید ازش به صورت آفلاین استفاده کنید.
برنامهریزی دقیق با دال
گفتم دال، ما یه امکانی فراهم کردیم و اون هم اینه که میتونید توی اپلیکیشنمون، اطلاعات موکبها رو هم ببینید. اینجوری سرِ صبح که بیدار میشید و به سمتِ کربلا حرکت میکنید، میتونید با رفقاتون یه موکب رو با توجه به مشخصاتش انتخاب کنید و اونجا قرار بذارید. اینجوری اگه هم رو گم کنید هم، نیاز به تقبل هزینه بالای تماس توی عراق نیست؛ آخر شب همگی توی موکبی هستید که از قبل مشخص کردید.
نرمافزارهای دیگهای هم برای اربعین ساخته شدهن، مثلا اپلیکیشن موکبیاب، یا نرمافزارِ جامع اربعین؛ ولی ما جمعوجور و حرفهایترش رو توی اپلیکیشن «دال» براتون فراهم کردیم. دال حتی قبل از خروج از مرز هم کمکتون میکنه. اگه با ماشین شخصی میاید، دال کمکتون میکنه مرزهای شلوغتر رو تشخیص بدید و در صورت لزوم مسیرتون رو عوض کنید، یا دمِ مرز پارکینگ پیدا کنید. مجموعا، یه مسیریاب مخصوص کشور عراق دارید، که علاوه بر اون مسیرهای پیادهروی اربعین، مثل مسیر پیادهروی اربعین از مرز مهران، یا نقشههای پیادهروی از نجف تا کربلا رو هم توی خودش داره. به عبارتی، نقشه اربعین حسینی!
یادتون باشه، یکی از مراحلِ مهمِ این سفر، شروعِ سفره. خیلی مهمه که با فراغ بال سفرتون رو شروع کنید، و این کمی کار رو سخت میکنه چون پیشبینی رفتارِ آدمها سخته. یه نفر توی تیم میگه «صبر کنید شب حرکت کنیم، اون موقع مرز خلوتتره» و دوست بعدیتون میگه «نه، من مطمئنم همه این فکر رو کردن و سفرشون رو موکول کردن به شب! سرِ ظهر بریم! سر ظهر تو این گرما هیچکس بیرون نمیاد!». رفقا، چه کاریه؟! تو اپلیکیشن دال شما میتونید خیلی مطمئن بهترین ساعت عبور از مرز رو پیدا کنید. به همین راحتی.
یاد ما هم باشید. ما که خیلی نگرانِ سفرِ شما بودیم.
0 دیدگاه
در بحث پیرامون این پست شرکت کنیدارسال دیدگاه